dilluns, 10 de setembre de 2012

Piera: 'El club necessita un canvi: no té capdavanter ni projecte'

L'exdirectiu considera que 'tenim un Consell en crisi' i 'desgastat' del qual Germán de la Cruz seria 'el màxim exponent del despropòsit que ens ha deixat l'estiu'.
 
Redacció, 8:00 h. Josep Mª Piera, exdirectiu del RCD Espanyol i al seu dia cap visible de la plataforma opositora Espanyol 3.0, efectua en l'edició d'avui del diari SPORT unes declaracions on dóna el seu punt de vista sobre la situació institucional del nostre club; en elles, a banda d'expressar la necessitat que hi hagi un canvi rumb a nivell de dirigents i de projecte, critica la gestió de l'òrgan de govern del club, i demana que a la propera JGE es visualitzi l'exigència de fer un canvi.

Crisi econòmica i social

L'exdirectiu assenyala que  el club necessita un canvi; no té capdavanter ni projecte. A nivell econòmic, considera que l'Espanyol està pagant la mala gestió del passat i el demencial desviament de costos de Cornellà. El que va començar sent gratis va acabar convertint-se en molts milions d'euros”. Quelcom que també afecta l'aspecte social: El desencantament social que estem tenint i que es tradueix en baixes d'abonats. No il·lusionem... la crisi del país repercuteix en l'Espanyol.  Ha influït, sens dubte, en la pèrdua d'abonats i han augmentat les dificultats per millorar els ingressos tot i que el nou contracte de TV em sembla molt positiu. Prisa és millor soci i, a més, amb millors condicions econòmiques”. Piera considera que la crisi en el futbol li agafa a l'Espanyol en un moment molt dolent: No es quan esclatarà la bombolla, però estem ara més a prop que fa dos anys. Les Administracions, que tanquen hospitals i guarderies, han endurit la seva posició amb els clubs de futbol. En aquest panorama, està la crisi de l'Espanyol. Som un club en crisi esportiva, econòmica i social”.

Crisi esportiva 

A nivell esportiu, Piera creu que ningú “pot discutir la crisi esportiva. Acumulem una segona volta molt dolenta i l'arrencada de competició és decebedora”. L'exdirectiu es mostra crític amb les explicacions de Ramon Planes: El director esportiu fa ‘zero autocrítica’. Tot és qüestió de mala sort, es fa el sorprès en el cas Álvaro, és incapaç d'explicar el projecte... Tenim un problema, està clar”.

Crisi institucional 

Institucionalment, considera que "tenim un Consell en crisi; no hi ha lideratge. No m'agradava el que exercia Dani, que va acabar sent al final nociu per al club, però existia un lideratge en l'entitat. Ara no tenim capdavanter ni idees ni projecte, excepte el seguir i arribar a l'endemà”. Entén que l'equip de govern està “desgastat, normal després de 14 anys. Sempre hi ha excepcions doncs no tots són còmplices, però és evident amb Condal, De la Cruz, Collet... Porten molts anys i és normal desgastar-se fins i tot fent-ho bé”. I afegeix: “El que més em molesta, a part de la mala gestió, és que quan els convé són propietaris i quan els interessa busquen la fibra del soci... Quan els interessa juguen amb la fidelitat dels seguidors. Una cosa o l'altra”. Especailment crític es mostra en el controvertit tema de les plusvàlues derivades dels traspassos de futbolistes: “És la primera vegada en la història del club que directius o accionistes es lucren amb l'Espanyol. No és il·legal, però moralment no és acceptable, almenys per a mi”. Sobre Condal, diu que "li tinc afecte a Ramon. El conec de fa molts anys,  però no veig que transmeti el lideratge que necessitem, no crec que sigui capaç d'enviar un missatge de confiança i il·lusió”. Força més dur és amb el vicepresident Germán de la Cruz: “És el màxim exponent del despropòsit que ens ha donat l'estiu. La confecció del filial, la sensació d'acabar amb un juvenil que hi havia il·lusionat... Ningú explica que està passant a la Ciutat Esportiva, que és la gran font del club. Germán està desacreditat i ja no l'hi creu ningú. Ningú el defensa, ningú l'entén...”.

Per saber-ne més :
Twitter de Josep Maria Piera.
Recull de les declaracions al diari Sport a PericosOnline.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada