dissabte, 4 de desembre del 2010

Junta General de Fomento de Obras y Construcciones SA

Justament aquest dies he estat consultant la Hemeroteca de La Vanguardia buscant notícies sobre els Piera de Les Corts.

Avui, destaco la notícia sobre la Junta General de FOCSA, publicada el 17 de maig de 1970 al diari. Llegint l'artícle podem observar alguns dels membres de la Junta General : Josep Maria Mas Sardà Sells (President), Antoni Piera Capará, Josep Maria Torra Martí (Vicepresident), Jordi de Roselló Seitún (ex Secretari) , Josep Piera Salvadó (Director Tècnic) i Antoni Piera Masllorens (Secretari).

Menys Josep Maria Torra i Martí - de la casa Banca Soler i Torra germans - i oncle d'Alberto Alcocer Torra que després serà el marit d'Esther Koplowitz màxima accionista de FCC -empresa creada el 1992 per la fusió de FOCSA i Construcciones y Contratas-. Els altres components de la Junta tenen alguna relació familiar. entre ells. Agafant com la persona principal a Antoni Piera Capará tenim que :
  • Josep Maria Sardà i Sells és cunyat del seu cosí Antoni Piera Comas.
  • Josep Piera Salvadó és el seu fill.
  • Antoni Piera Masllorens és el nét del seu cosí Antoni Piera Solanas.
  • Jordi de Roselló i Seitún és el seu gendre.
La saga dels Piera dins de l'empresa Fomento de Contrats y Construcciones SA ha continuat al llarg del temps. Encara ara dins l'organigrama hi ha algún Piera, Jordi Piera i Coll, en l'equip directiu de FCC, tal com podem veure en l'organigrama del seu web.














Aquest arbre d'avantpassats enllaça amb els arbres de dues anteriors entrades del bloc :
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhjFKVLqAzFlNHe7TrzCCOWWivrYIzqxQg4MPhrnKSAPaSLqWx2Xudmnea3EloFhT-7MyKfeOL0fKwoBaYdTYZNngcoRdqSzLyXC98op80YkHyVbCGOVKvb-1jh2XiWZjcj5P9ZUDBKgMjY/s1600/Avantpassats+de+Manuel+Ribas+Piera.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgxCoo6tmZG7CxHxxUnkIiuV5cSmXWvQidbWUZiSWz6Zu9ljqrPV4NG0yMFq1uFoq0dNPr2VgKP5uF_tN6XVQXBaVstczKW9o9lcwIWtNslCmqS2OCuXuy2966CIyxCgN8_R1f5HqiLXIOh/s1600/a.jpg

Artícle de La Vanguardia :
http://hemeroteca.lavanguardia.es/preview/1970/05/17/pagina-15/34335912/pdf.html?search=Piera

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada