divendres, 29 de juny del 2018

Antoni Piera Hortal

Segons he pogut esbrinar, a la pàgina 32 del llibre : "Ignasi Iglésias, esbós biogràfic, a 125 anys del seu naixement" de Joan Pallares es pot llegir el següent paràgraf :

"Al "Romea", el 1918 estrena "L'encís de la gloria", quan amb Duran i Ventosa, Ranon Vilaró, Anton Piera Hortal, Francesc de P. Curet, Creus i Oliva, F. Mazarico, J.Torres i Riera i J.M. Llobet foma part de la comissió executiva pro-monument a I'actor Iscle Soler; també prologà la biografia de Narcís Monturiol titulada "Vida d'Heroi" de Puig i Pujades."

O sigui que tot fa pensar que aquest Antoni Piera actor de teatre de finals del segle XIX i principis del segle XX és en Antoni Piera Hortal, fill de Joaquim Piera Piera i Gertrudis Hortal Cuixart. Els seus avis patern era Grau Piera Vidal i Eulàlia Piera Castelló, ella de la masia de Can Bruixa.

Per saber-ne més :
Article de Revistes Catalanes amb Accés Obert (RACO) : Ignasi Iglésias, esbós biogràfic.



2 comentaris:

  1. Hola,
    Antoni Piera i Hortal, al qual no vaig conèixer, era el meu avi matern, i es va casar en primeres núpcies amb Montserrat Flo i en segones núpcies, amb Carme Roig Rovira, actriu de teatre professional, que va ser la meva àvia (a la que tampoc vaig arribar a conèixer). SEgons s'explicava a casa, Antoni Piera i Hortal va ser el primer intèrpret del personatge Manelic de Terra Baixa, però en una funció per aficionats feta abans de l'estyrena oficial de l'obra. No he pogut confirmar aquest aspecte.

    ResponElimina
  2. Aquesta informació la desconeixia.

    Moltes gràcies !

    ResponElimina