dissabte, 11 de desembre del 2010

Carrers de Barcelona (III)

Un altre cop he sortit a passejar pel barri de Les Corts, concretament per la zona de la Travessera de Les Corts amb el carrer Galileu. En pocs metres hi ha tres espais que fan referència als Piera de Les Corts :












Carrer de Can Bruixa (aprovat el 01/11/1950) :
Mas edificat a mitjan segle XVIII per Guerau Piera i Agnès Llopart, que portà el malnom amb què eren coneguts els propietaris. Josep Piera i Estruch donà les terres per a l'obertura dels carrers que creuaven la seva propietat amb la condició que duguessin els noms de Can Bruixa i de Can Novell.












Jardins de Can Bruixa
(aprovat el 01/03/2007) :
Mas edificat a mitjan del segle XVIII per Guerau Piera i Agnès Llopart. L'edificació tenia tres cossos, el central més elevat i cobert amb teula àrab a dues aigües, i els laterals a una sola aigua. Posteriorment foren afegides altres construccions. D'una sola planta i coberta de terrassa, destinades a magatzems i quadres. La casa tenia tres pisos, planta baixa , pis principal i golfes, les quals tenien tres arquets de mig punt i dues finestres circulars a banda i banda, per a ventilació. El primer pis tenia un balcó central i a la façana es podia veure un rellotge de sol. L'any 1946 fou enderrocat l'antic mas per construir cases de lloguer. El renom de la casa ve per l'estranya habilitat que tenien per curar animals i la intuïció en endevinar el nombre de pollins que naixerien. Tot, entre altres detalls, van fer que aquella societat supersticiosa cregués es tractava de bruixeria.













Carrer de Gerard Piera
(aprovat el 11/03/1991) :
Gerard, Grau o Guerau Piera i Piera, àlies "Guelardo" (1831 - 1906). Alcalde de l'antic poble de les Corts, sense interrupció, des de 1871 a 1897, any de la seva agregació a Barcelona. Cas extraordinari d'adaptació als règims successius: Amadeu I, la primera República, la Restauració, però, al mateix temps, considerat un bon administrador de les finances municipals.

Tota aquesta informació ha estat consultada al web del nomenclàtor de la ciutat de Barcelona.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada