diumenge, 9 de setembre del 2012

Cal Ros del Maiol (II)

Cal Ros Maiol
Al Carrer Sagunt, 92 hi ha la casa pairal de Cal Ros del Maiol que actualment és una escola. La poca història que s'ha trobat sobre ella està explicada en la web del propi centre :


"El CEIP PERÚ es troba ubicat al barri de Sants, en una casa pairal situada al carrer Sagunt, números: 90,92 i 94. El propietari de la mateixa, Sr. Antoni Piera i Comas, molt possiblement dedicat al transport de mercaderies, disposava d'un edifici annex, habilitat per les quadres i d'un gran pati posterior, que li devia facilitar la càrrega i descàrrega.
L'Arxiu Històric de Sants es va cremar i no s'han pogut trobar les fonts que desvetllessin la història real del seu fundador.
El que sí s'ha trobat documentat és la intervenció Municipal d'arrendament de l'edifici, per tal d'habilitar-lo com a Escola Pública. El Pre-contracte establia la quantitat de 15.600 pessetes anuals, que havien de ser abonades per trimestres avançats, des de primers de juliol de l'any 1939. El contracte definitiu està signat el 16 de setembre del mateix any, pel Sr. Alcalde de Barcelona, Miquel Mateu i Pla i pel Sr. Rafael Vidal i Batlle, administrador amb poders d'Antoni Piera i Comas. Al costat de la data, s'hi llegeix "Año de la victoria", fent referència directa a la recent acabada Guerra Civil Espanyola."

Sobre les dues portes de l'edifici que donen al carrer Sagunt sembla que hi ha les inicials d'Antoni Piera.

Inicial del cognom
Inicial del nom



















Per saber-ne més :

Web de l'escola : CEIP Perú.
Web del Patrimoni Arquitectura de la Generalitat de Catalunya sobre Cal Ros del Maiol.
Entrada al bloc d'Els Piera de les Corts sobre Cal Ros del Maiol.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada