dimecres, 22 de juny de 2016

Josep Cabré i Piera, metge dermatòleg

Josep Cabré i Piera va néixer l'any 1933, era fill de Josep Cabré Claramunt i Maria dels Àngels Piera Cuxart, va tenir dues germanes : Àngels i Rosalina. Igual que el seu pare es va dedicar a la dermatologia.
Va estudiar el batxillerat francès i parlava, a més, l'alemany i anglès.  Es va llicenciar l'any 1956 en Medicina. Seguidament s'incorporà a la càtedra del Profesor Xavier Vilanova de l'Escola Dermatològica Catalana. Inicià la seva formació de postgrau, primer a Llenguadoc amb el professor Nanta, per estar vuit any a Alemanya : Frankfurt, Göttningen i Mainz, on aprofundí en el camp de la histopatologia cutània. Es va doctorar a la Johann Wolfgang Goethe Univerität de Frankfurt. Va continuar formant-se a l'Hospital de Saint Louis de Paris amb Robert Degos. El 1962 es va doctorar a la Universitat de Barcelona.  
El 1964 obté la Càtedra de Dermatologia de la Universitat de Cadis, on va arribar a ser degà l'any 1970. Aquest mateix any, també va ser elegit president de l'Academia Española de Dermatologia, impulsant la revista Actas Dermosifiliogràficas. L'any 1971 passa a la Universitat Autònoma de Barcelona, de la qual fou rector entre el 13 de setembre de 1975 i el set de maig de 1976. Aquest any aconsegueix la Càtedra de la Universitat Complutense de Madrid. Cabre es nomenat membre del Comitè de la Lliga Internacional de Societats de Dermatologia en el XV Congrés Internacional de dermatologia celebrat a Mèxic. 
Va morir el 25 de gener de 1981 a Madrid.
Encara a dia d'avui es celebren cada any a la Universitat de Cadís les : Lecciones conmemorativas Profesor José Cabré. 

Per saber-ne més :
Web Metges catalans : Josep Cabré i Piera
Web Enciclopèdia Catalana : Josep Cabré i Piera


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada