divendres, 18 de setembre de 2015

Buscant l'home del milió d'amics : Pere Cusola Piera (III)

Tot va començar l'octubre de l'any 2009 quan en la Revista Barça van publicar una nota sobre en Pere Cusola Piera. Al cap de dos anys, el 3 d'agost de l'any 2011 vaig publicar en el blog els resultats de les cerques que havia realitzat fins aleshores... Quasi bé dos anys més tard, el 26 de gener de 2013 vaig tornar a publicar els resultats de les indagacions que havia fet fins aleshores. Ara, un altre cop després de dos anys més... he trobat la relació entre en Pere Cusola Piera i Els Piera de les Corts.  

Fem un petit resum en Pere Cusola Piera nascut el 23 de novembre de 1919 a Barcelona era fill de Joan Cusola Pujol i Joaquima Piera Llopis, "matrimoniats" el 24 de setembre de 1916 també a la ciutat comtal. A més també teniem que un oncle seu, Joan Piera Llopis, s'havia casat amb Bonaventura Cusola Pujol el 25 de desembre de 1919 a Barcelona. 

De les partides d'aquest dos casaments vaig poder extreure que els pares eren Jaume Piera i Maria Llopis i que la Joaquima havia nascut cap al 1888 i en Joan cap al 1893. Però per més que buscava a l'Arxiu Municipal de Barcelona no trobava les seves partides de naixement... fins que fa poc vaig caure que en aquella època Les Corts no era un barri de Barcelona si no un poble i per tant tenia un registre civil propi. Cal recordar que Les Corts va ser annexionada a la ciutat de Barcelona el 20 d'abril de 1897. 

Per tant, he anat a l'Arxiu Municipal del Districte de Les Corts a consultar els CD del Registre Civil que conserven d'aquella època. Primer he buscat les partides de naixement, però només es conserven els índexs... o sigui que no he començat amb bon peu. Però he pogut esbrinar que la Joaquima havia nascut l'any 1888 i en Joan l'any 1893. A més, tenien dos germans més grans la Maria nascuda el 1883 i en Josep nascut el 1884. Però amb això no feia res...

Aleshores he buscat les partides de matrimoni... i aleshores si ! he trobat la partida de matrimoni de Jaume Piera Estadella i Maria Llopis Cuxart del 21 d'abril de 1882. On ens detalla que tal com diu en els llibres parroquials de Santa Maria de Les Corts en Jaume i la Maria es van casar el 17 de desembre de 1881. Que en Jaume era fill de Vicenç Piera i Teresa Estadella de Sarrià i Sants respectivament.

I aquest matrimoni d'en Vicenç Piera Piera i Teresa Estadella si que està en l'arbre genealògic dels Piera de Les Corts !!!!

En resum, la relació que tinc amb el Jaume Cusola Piera és que ell era cosí 7é del meu pare.Per saber-ne més :
Entradade l'any 2011 sobre en Pere Cusola Piera al blog 'Els Piera de Les Corts'
Entrada de l'any 2013 sobre en Pere Cusola Piera al blog 'Els Piera de Les Corts'

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada