dissabte, 22 de gener del 2011

Bonaventura Batlle i Piera


En Bonaventura Batlle Piera (1917-2000) va ser el segon fill dels tres que va tenir el matrimoni : Bonaventura Batlle i Josa (1866-1942) i Josepa Piera Almenares (1877-1955) -filla de Vicenç Piera i Estruch  Magdalena Almenares Pelfort i per tant tieta de Vicenç Piera Pañella, jugador del FC Barcelona-. Es va casar amb Isabel Masip Vidal i van tenir dos fills. 

El passat 10 d'agost de 2009 vaig explicar-vos que l'any 1952 un dels descendents d'en Pau Farinetes va fer entrega a en Bonaventura d'una estàtua dedicada al seu avantpassat perquè s'instal·lés al pati central de la llavors tinència de l'Alcaldia. Al final per una cosa o l'altre no va poder ser... però l'any 1989 s'inaugurà una nova estàtua dedicada a en Pau Farinetes davant de l'Ajuntament del Districte de Les Corts. 


Cal recordar, que no va ser l'únic acte que va promoure a favor dels Piera, sense anar més lluny, l'any 1998 va organitzar el sopar de germanor dels Piera parlat també anteriorment en aquest bloc.

Va ser membre del Consell Asessor de l'Arxiu de la ciutat de Barcelona, va col·laborar en diversos llibres sobre la temàtica de l'història del barri de Les Corts com : Masies de les Corts: torres, masos i altres cases


Distincions :

  • L'any 1993 van nomenar-lo Cortsenc de l'any per ser impulsor del Mercat de les Corts i fotògraf del patrimoni arquitectònic del Districte.
  • El 16 de gener de 1998 va ser guardonat amb la Medalla d'Honor de Barcelona.


3 comentaris:

  1. Hola Marcel,

    La meva mare, la Teresa Fort Piera, que té 91 anys, és filla de la Madrona Piera Almenara i en Joan Fort Veneri, que surten en una de les fotografies incloses en el teu blog. La meva mare també les te i potser alguna més.

    Li ha fet il.lusió veure'l quan li hem ensenyat. Ella és la darrera que té el cognom Piera, doncs un germà d'ella es va morir després de la guerra.

    ResponElimina
  2. en Bonaventura Batlle piera és el meu avi!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Berta,

      He modificat una mica l'entrada del teu avi... afegint algunes coses !

      Elimina