dissabte, 16 d’octubre de 2010

Sopar de germanor dels descendents dels Piera de Les Corts

Ara fa 12 anys, concretament el passat 23 d'octubre de 1998, es va celebrar a l'Hotel Atenea de Les Corts (Barcelona) el sopar de germanor dels descendents dels Piera de Les Corts.

Cal remarcar que l'Hotel Atenea es troba quasi bé al mateix lloc que Can Farinetes una de les masies de Les Corts propietat durant moltes generacions de la familia Piera.

La trobada a més del sopar incloïa l'obsequi d'una fotocòpia de l'arbre genealògic de la família acompanyada d'una breu explicació escrita. El sopar el varen organitzar : en Bonaventura Batlle Piera, en Vicenç Piera Amat i en Manuel Ribas Piera.

En la breu explicació escrita titulada 'Els Piera. Notes a l'arbre genealògic d'una família del pla de Barcelona des del segle XVI' ens parlen de :
  • L'etimologia del cognom.
  • La localització geogràfica de les persones que porten el cognom Piera : Barcelona, Martorell, Agramunt, València, Cocentaina...
  • L'origen de la família. I com es podia parlar de que la majoria dels 750 membres que hi havia en el sopar, teniem com a avantpassats comuns als membres del matrimoni, celebrat el 11 de juny de 1645, entre Antoni Piera i Marianna Duró.
  • Singularitats de la família :
- Política matrimonial : endogàmia - més de 60 dispenses de consaguinitat-.
- Repetició dels noms : Grau, Vicenç, Bru per als homes i Anna, Eulàlia, Maria per a
les dones.
- Les diferents branques de la família relacionades amb diferents masies de Les
Corts : Can Grau, Can Nena Cases de Les Corts, Can Bruixa, Can Farinetes...


Hotel Atenea de Barcelona


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada