dissabte, 13 de novembre de 2010

Passatge Piera

Aquest matí he passejat per la Colònia Castells del Barri de Les Corts de Barcelona i he donat un volt pel Passatge Piera.

Aquest passatge està format per cases baixes d'una sola planta que van ser construïdes a principis dels anys 20 del segle passat. Segons la web del nomenclàtor de
l'Ajuntament de Barcelona el Passatge de Piera deu el seu nom a Vicenç Piera Amigó, que va ser el propietari del terreny el qual es va obrir el paissatge, després el succeï el seu fill : Josep Piera i Piera i finalment l'any 1893 el proietari fou el seu nét : Vicenç Piera Galtés.Encara que en el nomenclàtor posa que Vicenç Piera Amigó va nèixer l'any 1785, la veritat és que va nèixer el 4 d'abril de 1791, es va casar amb la seva cosina tercera Lluïsa Piera Castells el 3 de febrer de 1813 i fruit d'aquest matrimoni van tenir 7 fills : Josep, Joaquima, Marianna, Lluïsa, Eulàlia, Francesc i Teobald.
Josep Piera i Piera (1821-1892) es va casar amb Teresa Galtés Maranges el 8 d'octubre de 1859 i van tenir 6 fills : Vicenç, Joaquima, Agustina, Josep, Teresa i Isidre.

Vicenç Piera Galtés es
va casar amb primeres núpcies el 27 de juny de 1890 amb Josepa Estruch Puigrós del qual van tenir un sol fill : Vicenç. En segones núpcies es va casar amb Maria Amat i Arisó i va tenir dos fills més : Josep i Teresa.
Més informació sobre la Colònia Castells :

Web del Nomenclàtor de Barcelona
Web la Salvem Colònia Castells
Album de fotografies de la Colònia Castells en Flickr
Entrada en el Bloc Històries de Barcelona

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada