divendres, 16 d’abril del 2021

Vicenç Piera Prats... un capellanet molt distingit (II)

Església de Sant Vicenç de Sarrià
Continua el misteri d'en Vicenç Prat Piera de si està emparentat dels Piera de Les Corts o no, però hem esbrinat informació altres familiars.

En primer lloc, hem trobat que la germana del seu avi, Vicenç Piera Casanellas, anomenada Lluïsa, es va casar l'any 1818 amb Pedro Torró nascut a Malgrat, que el seu ofici era mestre d'aixa, en castellà carpintero de ribera, que és l'artesà que projectava, construïa i reparava embarcacions o carros de fusta. El matrimoni vivia al Carrer Sant Vicenç, 21 del municipi de Sarrià juntament amb els pares d'ella en Francesc Piera i Maria Casanellas, juntament amb els dos fills del matrimoni Teresa i Rafael Torró Piera, nascuts el 1841 i 1844 respectivament. 

En segon lloc, fa pocs dies es va posar en contacte una persona demanant informació sobre un matrimoni de Sarrià també de la mateixa època i que podrien estar relacionats. Són en Vicenç Casanellas, nascut el 1811 i Joaquima Piera nascuda el 1812 que vivien al Carrer Major, 55 de Sarrià. Ell era sastre. Tenien diversos fills : Dolors (1828), Anna (1838), Teodor (1842), Josep (1844) i Filomena (1845). La Dolors Casanellas Piera es va casar amb Joseph Casanovas i Falguera de Terrassa van tenir cinc fills: Carolina, Pere (1867), Tomàs(1869), Josep i Manel.

Podria ser que haguessin fet un matrimoni doble entre germans: en Francesc Piera Amich es casés amb la Maria Casanellas i la Joaquima Piera Amich amb el Vicenç Casanellas.



Per saber-ne més:
Web Historia sarria antiguo : Padró de Sarrià any 1850
Arbre geneanet de Dolors Casanellas Piera



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada