dimarts, 26 de novembre del 2019

Medalla d'Or de la Generalitat de Catalunya per Anna Maria Cabré i Pla

Aquest 26 de novembre de 2019 el govern de Catalunya ha atorgat la Medalla d’Or de la Generalitat a Catalunya a la descendent de Can Bruixa i demògrafa Anna M. Cabré i Pla i a l'escriptor Josep Vallverdú i Aixelà per les seves destacades trajectòries professionals

El govern de la Generalitat destaca de Cabré la seva contribució al món de la demografia i la geografia, i de Vallverdú, la tasca com a narrador, poeta, dramaturg, lingüista, traductor i assagista, especialment en el món de la literatura infantil. 
La Medalla d'Or de la Generalitat de Catalunya és la màxima distinció honorífica atorgada per la Generalitat de Catalunya amb la qual es distingeix a persones o entitats que hagin destacat per la seva feina en els àmbits polític, social, econòmic, cultural o científic, ajudant a incrementar i difondre el patrimoni cultural de Catalunya.
L'atorgament de la Medalla d'Or de la Generalitat té caràcter honorífic. Les persones distingides amb la Medalla d'Or tenen dret al tractament d'Excel·lentíssim/a Senyor/a i a la precedència protocol·lària que es determini en els actes oficials. El dret esmentat el conservaran amb caràcter vitalici. L'atorgament serà acordat pel Govern i es formalitzarà mitjançant un decret que serà publicat en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya i tindrà lloc en la reunió del Govern que es faci immediatament abans del dia 11 de setembre de cada any.

Per saber-ne més :
Entrada al bloc de Els Piera de Les Corts : Anna Cabré i Pla
Entrada a la viquipèdia : Medalla d'Or de la Generalitat de Catalunya
Departament de Presidència : Medalles d'Or de la Generalitat






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada