dimarts, 15 d’agost del 2017

Qui era aquest actor de teatre anomenat Antoni Piera ?



Qui era l'Antoni Piera ? Quin era el segon cognom ? On va néixer ? 

Retrat de l'actor Antoni Piera en el paper de
Bisbe Oliva  a l'obra de teatre "Canigó "

Segons les notícies de l'època era un actor de teatre nascut al segle XIX... va interpretar al Bisbe Oliva en l'obra del Canigó de Jacint Verdaguer, en l'adaptació de Josep Carner amb música de Jaume Pahissa (1910), tal com es pot veure en la imatge de la dreta. 

Notícia sobre el galant Antoni Piera al número 102 de 'La Escena Catalana': 
MATARO.—Diumenge passat, al teatre «Euterpe», la companyia que dirigeix el conciensut galán Antoni Piera, representa ab molt acert la comedia deis Srs. Rusinol y Martinez Sierra Els savis de Vilatrista, quina execució aná á cárrech de les Sres. Verdier, Fremont, Serrano y Balestroni y ele senyors Piera, Milla, Llano, Delor. Munt, Riera y Bale.

També va actuar amb l'actriu catalana Carlota de Mena :
Al març de 1902 el Circ Barcelonés la contracta per fer una tanda de representacions amb l’actor Antonio Piera.


Critica de 'La Escena Catalana' ,número 238, al treball d'Antoni Piera :
A l'Antoni Piera li va cobre l'honor d'esser el que primerva donar a coneixer el Manelich a Barcelona y cal fer constar que d'aquella primera interpretació ne servem un recort ben falaguer. La solemnial vetllada de l'es trena da Terra baixa a la Granada de Gracia (11 de Febrer de 1897)y la extraordinaria sensació que va produir l'obra, son recorts que s'ajunten en la nostra memoria ab el traball delicat que realisá aquella nit l'actor de la dicció académica y del bon gust exquisit; traball digne d'elogi 'per tots- conceptes y que contribullí poderosament a fomentar la popularitat del senyor Piera.




Per saber-ne més :
Exemplar : Catalunya Artística, núm 35 (pàgina 74)
Exemplar : La escena catalana, núm 102
Exemplar : La escena catalana, núm. 238
Biografia de Carlota de Mena

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada