dissabte, 13 d’agost de 2016

Vermut Cisa. Una beguda encisadora

Els origens del vermut Cisa es remunten a mitjans del segle XIX quan Pere Cisa Cisa compra una antiga fàbrica de licors al Masnou, al 1880 inaugura les instal·lacions que porten el seu nom i va afegir el vermut entre els productes que fabricaven. El 1888 presenta el vermut Cisa a l'Exposició Universal de Barcelona on guanya la medalla d'or. 

Més endavant, la seva filla Antònia Cisa va fer-se càrrec del negoci juntament amb el seu marit Joaquim Piera Estefa, aquest era fill de Josep Piera Piera i Eulàlia Estefa Jané casats el 9 d'abril de 1874. El seu avi patern era en Bru Piera Vidal (1804-1896) casat el 30 de maig de 1828 amb Marianna Piera Castelló.

En Joaquim Piera, a més, va ser alcalde del Masnou per la Lliga Regionalista  entre el 13 d'octubre de 1934 i el 25 de setembre de 1935.

Els següents propietaris van ser Francesc Piera Cisa i Maria Teresa i Badia. A partir de 1970 es centren en la producció de vins generosos i vermuts, el vermut blanc i el vermut negre. 

Actualment el propietari és Francesc Piera i Badia.




Per saber-ne més :
Apartat Història del web del vermouth Cisa.
Notícia de 'degustació gratuïta, vermouth Cisa'  al web 'El Rebost dels sentits'
Revista Papers de vi

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada