dimarts, 5 de maig de 2015

Fent tentines pera la vida


Llegint aquests dies el llibre d'en Joaquim Nadal i Farreras, Fent tentines per la vida, he trobat una referència a la família Piera. En el capítol titulat Els estius. Dos paisatges, dues cases hi ha les següents línies :

'D'altra banda ,la família de la meva àvia paterna, els Oller, van comprar la casa de la faília Matas, consignatari de barcos, havia tingut a Sa Tamardia (la platja dels pescadors, per a nosaltres). El 1919 la sociedad Hijos de Gaspar Matas la va vendre a la societat Hotel Miramar de la Fosca, i aquest un any més tard la va vendre a un farmacèutic, Josep Tarrés i Boada, que va ser el promotor d'una primera parcel·lació a la Fosca als anys vint. La vídua de Josep Tarrés, Dolors Piera, va ser qui l'any 1933, va vendre una finca important al besavi Francesc Oller i Martinell, que la va agrupar amb altres finques. L'any 1934 van ampliar i adaptar l'antiga casa i hi van construir l'hotel Rocafosca, un establiment d'anomenada i de cuina excel·lent i ben cuidada...'

Josep Tarrés i Boada, nascut a Maçanet de la Selva, com hem pogut veure era farmacèutic, també va ser membre de la Junta de les Ciències Naturals, on va arribar a ser vicepresident. Es va casar amb Dolors Piera i Jané l'onze de setembre de l'any 1891. Els quals van tenir dos fills : Antoni i Josep Maria Tarrés i Piera. Josep Tarrés i Boada va morir el 29 de juny de 1927.

La farmàcia estava al carrer del Carme, 84 de Barcelona. L'establiment fou comprat per Josep Tarrés i Eduard Casellas el 1883. L'any 1927 fou traspassada al seu fill Josep Maria Tarrés i Piera. La farmàcia és d'estil modernista amb mosaics de Lluís Brú i Salelles. Després de passar per diversos propietaris actualment és de la besnéta : Agnés Tarrés i Oller
Per saber-ne més :
Catàleg Ara Llibres : Fent tentines per la vida.
Entrada a la web Joaquim Nadal i Farreras : Catolicisme i estiueig. La construcció de la capella de l'Assumpció de la Fosca.
Entrada a la web Barcelona Modernista de la farmàcia del Carme
Web Internet archive : Anuari de les Ciències Naturals.
Hemeroteca La Vanguardia esquela Josep Tarrés i Boada

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada