dissabte, 28 de març del 2015

Vicenç Piera Parras

Vicenç Piera Parras va néixer l'any 1938 a La Garriga fill de Vicenç Piera Forment i Carmen Parras Ripoll. La seva família tenia una parada al mercat de la Boqueria

Va destacar al juvenil del FC Martinenc, seguidament va jugar a l'equip aficionat del RCD Espanyol on era una de les promeses. Va arribar a jugar alguns partits amb el primer equip, encara que la majoria van ser amistosos.

El seu únic partit oficial amb el RCD Espanyol a primera divisió va ser al camp de l'Atlético de Madrid, l'Estadio Metropolitano, el 6 d'octubre de 1957, va jugar els 90 minuts del partit, sortint de titular. El resultat va ser de 2 a 3 a favor dels periquitos.

L'endemà del seu debut a primera divisió es podia llegir al diari esportiu 'Mundo Deportivo' :
"El otro debutante era un novel. Un muchacho que apenas ha llegado al fútbol: Piera. Le vimos una gran condición o cualidad: lucha siempre por la posesión del balón. No estuvo acertado el muchacho pero siempre, siempre, acosó a los defensas. Está bastante verde, pero se le advierten buenas maneras."

El Servei Militar el va portar a Figueres, on va fitxar per la UE Figueres, posteriorment va jugar al CE Sabadell a 2a divisió. Després va jugar al CE L'Hospitalet, per tornar a l'Espanyol que el va cedir al Mahó. Finalment, va marxar al AD Guíxols on va jugar una temporada a gran nivell.  


Per saber-ne més :
Fitxa de Vicente Piera Parras al web Fuerza Perica.
Fitxa de Vicenç Piera Parras al web BDFutbol.
Crònica del partit At.Madrid - RCD Espanyol al diari La Vanguardia.
Crònica del partit At.Madrid-RCD Espanyol al diari Mundo Deportivo.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada