diumenge, 16 de febrer de 2014

Carrer del Pare Pere Piera i Estadella - Sant Boi del Llobregat

Imatge del carrer del Pare Pere Piera Estadella
A la localitat de Sant Boi de Llobregat l'any 1916 es va dedicar un carrer a un membre de la família dels Piera, en Pere Piera i Estadella (1850-1916), religiós de l'ordre de Sant Joan de Déu, fill de Vicenç Piera i Piera i Teresa Estadella

La raó de dedicar-li un carrer es degut a que el 31 de gener de 1912, com a Superior del Manicomi de Sant Boi, va signar el contracte amb la "Compañia Barcelonesa de Eletricidad" per proporcionar llum i electricitat a tot el manicomi.

Informació trobada en el bloc Joan Vendrell i Campmany, on hi ha una entrada del passat 8 de juny de 2012 titulada : "Cuatro calles de Sant Boi de Llobregat perpetúan la memoria de algunas de las personas que hicieron posible la realidad de sus emblemáticos y prestigiosos establecimientos psiquiátricos", que es parla dels carrers Doctor Antoni Pujadas i Mayans, Sant Benito Menni, Pare Pere Piera i Estadella i Baldiri Net i Figueras. 

La transcripció del paràgraf que parla d'en Pare Piera és la següent : 

"PARE PERE PIERA I ESTADELLA
Fue Superior de la comunidad de Hermanos de San Juan de Dios, de Sant Boi de Llobregat,  desde el 31 de enero de 1912 hasta 1914. Durante su mandato se firmó el contrato con la Compañía Barcelonesa de Electricidad, para proporcionar luz y fuerza motriz a todo el Sanatorio. Por esta circunstancia, en 1916 el Ayuntamiento acordó conceder a su nombre, una calle del municipio."No és l'únic Piera i Estadella, que té relació amb l'Ordre Hospitalària de Sant Joan de Déu infermer, en Joan Piera Estadella va col·laborar conjuntament amb en Benet Menni en la fundació de l'antic Hospital de Sant Joan de Déu a Les Corts amb una aportació consistent en mobles i eines per l'Hospital.

Per saber-ne més :
Entrada Doble toponomia en una calle de Sant Boi de Llobregat dedicada a un hermano de San Juan de Dios al bloc 'Joan Vendrell i Campmany'.
Entrada Aprovada la construccion de una gruta a la Virgen de Lourdes... al bloc 'Joan Vendrell i Campmany'.
Entrada Hospital de Sant Joan de Déu al bloc 'Can Farinetes'.

2 comentaris:

 1. Sóc Anna Piera Frauca filla de Miquel Piera Piera.

  Ampliant amb la meva néta la informació dels meus avantpassats hem trobat aquest article; agraeixo poder saber què a la població de Sant Boi hi ha un carrer dedicat a la memòria del germà de la meva avia Teresa Piera Estedella casada amb Vicenç Piera Piera.


  ResponElimina
  Respostes
  1. Moltes gràcies per escriure Anna !
   En el bloc hi ha tres entrades més que fan referència a la seva branca, són les entrades sobre en Pere Cusola Piera, que si no vaig errat era cosí segon seu. Els avis del senyor Cusola eren Jaume Piera Estadella i Maria Llopis Cuxart.

   elspiera@gmail.com

   Elimina