dissabte, 9 de febrer de 2013

Antònia Jané de Piera


Al web de l'hemeroteca de La Vanguardia es pot trobar molta informació sobre la família Piera, un exemple seria l'esquela d'Antònia Jané de Piera.

Antònia va néixer a la localitat del Prat de Llobregat, es va casar amb Antoni Piera i Sagués el 30 de desembre de 1852, van tenir 6 fills : Salvador, Carme, Antoni, Dolors, Eulàlia i Josep Piera Jané. El 29 de setembre de 1887 es publicà la seva defunció al diari La Vanguardia.

Podem llegir en l'esquela que la casa mortuòria estava situada al carrer Sant Pere de Sants, número 92. Actualment, el nom d'aquest carrer és el de Sagunt. En el dia d'avui, hi ha l'Escola Perú, però antigament hi havia la casa pairal anomenda Cal Ros del Maiol, la primera seu de FOCSA - Fomento de Obras y Construcciones, SA -, empresa fundada entre d'altres pel fill Salvador Piera i Jané el 18 de març de 1898 amb el nom de Societat Mercantil Colectiva Piera, Cortinas y compañia.

Per saber-ne més :  
Esquela d'Antonia Jané de Piera al diari La Vanguardia.

Entrada sobre Cal Ros del Maiol al bloc 'Els Piera de Les Corts'.
Entrada sobre Cal Rol del Maiol (II) en el bloc 'Els Piera de Les Corts'.

2 comentaris:

 1. Estic impressionada! Soc Mª Mercè Piera Sánchez i el meu rebesavi Miquel Piera Sagués era germà d'Antoni Piera Sagués! Voldria més informació, precisament estic treballant en aquest tema familiar.

  ResponElimina
  Respostes
  1. Moltes gràcies Mercè !
   Si vols més informació escriu-me a l'adreça de correu : elspiera@gmail.com

   Elimina