dissabte, 29 de desembre del 2012

Piera Gausachs

En l'entrada al bloc del passat mes de setembre dedicada a en Domènec Boada Piera, es podia veure que una de les cases de les quals parlàvem, Casa Piera Gausachs, no semblava tenir una relació directe amb l'arquitecte. Però, investigant una mica si que podem veure una relació entre els cognoms Piera Gausachs i els Boada Piera :
  • Francisca Piera Gausachs era la mare de Montserrat Roig i Piera que es casà amb Baltasar Bartra Boada, que tingueren 5 fills. Baltasar era nebot de Domènec Boada i per tant fill de Gertrudis Boada i PieraJoan Bartra i Piera. Així doncs, Francisca Piera Gausachs era consogra de Gertrudis Boada Piera.
Francisca Piera (asseguda) - L'Altaveu nº 36
Francisca Piera Gausachs, filla de Gerard Piera Mariné i Francesca Gausach Suñol, es va casar amb l'hereu de la Masia de la Serra, en Josep Roig, els origens dels quals es remonten fins el 1540. Van tenir 9 fills. Va morir el 19 de març de 1925 a Sant Pere de Ribes.

En la masia de la Serra, segons la documentació existent, s'ha conreat la terra i elaborat vi des de fa més de 16 generacions. Actualment en la casa pairal hi ha el celler : Vega de Ribes, de la qual obté el raïm de les vinyes de la mateicxa finca, on es practica l'agricultura ecològica juntament amb altres cultius i ramaderia.
  •  A més, podria ser que haguès estat un matrimoni doble entre germans, ja que per les mateixes dates hi ha el casament entre Pau Roig i Montaner i Maria Piera Gausachs. del qual tingueren 10 fills. 

  • També per les mateixes dates hi ha un matrimoni entre Rafael Barba Closas potser germà d'Antònia Barba Closas, muller de Domènec Boada, i Eulàlia Piera Gausachs.







 


Per saber-ne més :
Web de la Bodega Vega de Ribes
Número 36 de la revista l'Altaveu de Sant Pere de Ribes
Web sobre la  Masia de la Serra




2 comentaris: