dissabte, 17 de desembre de 2011

Daniel Dalmases i Piquet

Arxiu Municipal de Les Corts
A l'Arxiu Municipal del districte de Les Corts hi ha dues caixes amb el fons privat que va fer donació en Daniel Dalmases i Piquet (1921-1992), en una de les caixes hi ha un volum anomenat 'Daniel Dalmases. Les Corts 1921-1992' on hi ha relatada la seva vida i la d'alguns dels seus familiars.

El més interessant és que podem trobar el text d'una conferència que va donar a Les Corts que s'anomena : "Texto de la charla pronunciada en la concejalía-Delegada del Distrito XI (Plaza Comas) el día 15 de noviembre de 1958" del qual destaquem un petit fragment :

"...Bajo este aspecto, me ha sido muy grata mi presentación como descendiente de una de las familias antiguas de la barriada. Efectivamente, por línea materna mi abuelo se llamó Piquet i Piera y mi bisabuelo Piquet i Cuyàs. De manera que en tres generaciones reuno los apellidos Piquet, Piera y Cuyàs, profusamente reiterados a través de la pequeña historia del pueblo de Las Corts. Me ha sido posible comprobar también la ascendencia remota de varios línajes de Sarriá y Las Corts, como procedientes de la Segarra : El mismo linaje Piera, antes de su permanencia de siglos en el viejo Sarriá, procedía de la Segarra..."

Ara queda esbrinar si el seu avi matern estava emparentat amb els Piera d'aquest bloc. Però, sobretot que vol dir amb això de que "me ha sido posible comprobar la ascendencia remota como procedientes de la Segarra...". Si la dada més antiga que tenim és la del matrimoni entre Antoni Piera i Marianna Duró del 11 de juny de 1645 a Sarrià. 

2 comentaris:

  1. Ostres, que interessant! Jo em dic Dalmases de cognom i m'agradaria saber una mica més sobre aquest senyor.:)

    ResponElimina
  2. Poca cosa... encara que va fer donació de força documentació a l'Arxiu de Les Corts. Es pot consultar. En el nomenclàtor de Barcelona, es diu que era : Músic, actor i director teatral, pedagog i escriptor. Defensor de les tradicions i de la història de les Corts; a favor de l'ecologia i contrari a l'opressió urbanística.
    Ja intentaré buscar més informació.

    ResponElimina