diumenge, 13 de juny de 2010

Angelina Miró i Serrador, de Les Corts a Canadà

Hola,

Aquesta setmana ha estat plena de sorpreses en la premsa catalana, ja que s'ha publicat més d'un d'article on apareixia algun dels descendents del matrimoni Piera - Duró, concretament va ser el casament entre Antoni Piera i Marianna Duró l'onze de juny de 1645.
El passat dissabte al suplement de La Vanguardia van entrevistar a Manuel Ribas i Piera i al Suplement del mes de juny de 'Barris de Horta - Guinardó' van entrevistar a Angelina Miró i Serrador.


Primer de tot parlaré de l'Angelina Miró i Serrador, filla d'Alexandre Miró i Piera, per tant Piera per part de pare. Doncs, com us anava dient, apareix al suplement del "Barris de Horta - Guinardó" una entrevista publicada a l'última pàgina, on parla dels voluntaris del Canadà a la Guerra Civil Espanyola.

Buscant a la xarxa he trobat més informació sobre l'Angelina Miró, per exemple, va ser premiada l'any 2003 per l'Institut de Projecció Exterior de la Cultura Catalana per la seva tasca de divulgació de la cultura i la llengua catalana a Canadà. També existeix una entrevista de l'any 2002 on els nens de 4t B d’E. Primària del CEIP "Les Corts" li pregunten pel seu parent en "Pau Farinetes" -segona entrada d'aquest bloc-.

La relació entre Angelina Miró i Serrador i jo és que és cosina setena del meu pare.

Article al suplement ed Barris de Horta - Guinardó : http://www.bcn.es/publicacions/b_barris/arxiu/10_juny/Horta_Guinardo.pdf
Web del Cercle Català d'Història : http://www.cch.cat/php/ls.php?fx=1vaar00943
Web de l'Institut de Projecció Exterior de la Cultura catalana : http://www.ipecc.cat/batista_crono15_bios.html
Entrevista publicada al Xàfec, butlletí del Casal Català a Vanvouver : http://casalcatala.ca/butlleti/butlleti_25/visita.htm

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada