Una altra masia de les Corts on van viure membres de la família Piera és Can Cases. Informació sobre aquesta masia no n'hi ha gaire. A no ser que consultem el llibre de referència sobre les masies a les Corts de la Imma Navarro. Sobre la relació entre la masia de Can Cases i la família Piera diu el següent:
"En el número 19 de la Travessera de les Corts entre el carrer del Prat d'en Rull i de Berguedà, s'alçava un antic mas de planta rectangular i dos pisos d'alçada sense golfes, conegut popularment com a Can Cases o la casa gran d'en Cases, perquè aquest fou el cognom del propietari que la construí...
Des de 1880 el mas pertanyia a una branca de la família Piera, descendent de Jaume Piera i Closas
![]() |
Can Cases aproximadament 1920 (AMD de les Corts) |
El 21 de desembre de 1879, els germans Jordà, Anton i Adolf, vengueren la casa amb tres solars de terreny a Josep Piera i Piera, pagès de Les Corts, per 3250 ptes.
Josep Piera era fill de Vicenç Piera Amigó, de qui rebé en herència, a més d'algunes peces de terra - entre les quals destacaven "lo camp del Soldat" i "l'Oliverà"-, quatre mules, els arreus dels animals, cinc carros, sis arades, dotze portadores, sis bótes i altres estris i mobles. Fins s la compra de Can Cases havia residit a la casa de camp número 8 del poble de les Corts, però llavors es traslladà a la número 19 de la Travessera, on signa el seu testament el primer de novembre de 1883, tot i que morí deu anys més tard.
L'hereu i successor fou en Vicenç Piera Galtés, l'últim membre de la nissaga que es dedicà a pagès, ja que l'any 1929 vengué la propietat a l'Ajuntament de Barcelona per 53.200 pessetes. L'ajuntament enderrocà la casa un any més tard per permetre l'eixamplament de la Travessera, però en una petita porció segregada de 75 metres Josep Piera Estruch, fill de Vicenç, edifica juntament amb els seus socis, Sangés i Capdevila, un magatzem que es dedicà a la fabricació de vernissos i pintures registrades amb la marca Schangeline."
Per saber-ne més :